Unelmana vedonlyöntiammattilaisuus

Vedonlyöntiammattilaisuus on varmasti ollut monen pojankoltiaisen unelma, mutta mitä se käytännössä vaatii ja mitä asioita vedonlyöjän tulisi ottaa huomioon? Tässä artikkelissa käymme läpi olennaisia asioita sekä kerromme, miten vedonlyöjä välttää pahimmat sudenkuopat.

Mistä alkuun?

Ensinarvoisen tärkeää on oikeanlainen panoskoko sekä maltti. Vetoja tulee lyödä harkitusta malttia käyttäen, eikä sun päin joka puolelle räiskien. Pelaajan tulee tunnistaa paikat jolloin himmailla ja jolloin lyödä isompaa vaihdetta silmään. Huonosti ja kurittomasti panostava pelaaja häviää lähtökohtaisesti pitkässä juoksussa sata kertaa sadasta rahansa. Oikeanlainen kassanhallinta on siis ensiarvoisen tärkeää matkalla kohti ammattimaisempaa vedonlyöntiä.

Toinen tärkeä asia on päättää, mistä lyödä vetoa. Onko vedonlyöjä jonkun tietyn lajin spesialisti vai taitaako hän kaikki lajit niin isoista palloilulajeista suuriin yksilölajeihin, kuten tennikseen? Suosittelemme kuitenkin panostamaan yhteen lajiin. Tällöin vedonlyöntiin varattava aika on helpommin hallittavissa, joka parantaa myös potentiaalisia tuottoja pitkällä aikavälillä. Fakta on kuitenkin, että kukaan ei ole niin sanotusti seppä syntyessään, ja voitot vaativatkin pitkän aikavälin paneutumista sekä ammattimaisuutta. Vedonlyöntiä onkin helpompi lähestyä ensin harrastuksena, kuin vakavasti otettavana ammattina. Tällöin hommassa säilyy helpommin mielekkyys, ja homma tuntuu hauskalta kerta toisensa jälkeen.

Kun ollaan päästy alkuun

On ensi arvoisen tärkeää, että pelaaja alkaa analysoimaan ja kirjaamaan vetojaan heti alusta alkaen. Näin pelaaja oppii kokemuksen karttuessa, ja aikaisemmat virheet on helpompi välttää heti suorilta käsin. On kuitenkin sanottava, että vedonlyönti lajina on sen tyylinen, että siinä oppii erehdyksen kautta. Mikäli vedonlyöntiharrastus on edennyt siihen pisteeseen, että ammattia voi miettiä vakavasti, on myös erittäin tärkeää verkostoitua. Kuten millä tahansa muullakin alalla, tämä tarkoittaa yksinkertaisesti muiden samanmielisten ihmisten löytämistä, ja niiden kanssa yhteisen sävelen löytämistä. Uusien tuttavuuksien kanssa homma on myös mielekästä, eikä itse vetojen laittaminen mene hampaat irvessä vääntämiseksi. Hommassa on kuitenkin syytä pitää mukana niin maltti kuin hauskuus. Tällöin myös tulokset ovat parhaita mahdollisia. On myös tärkeää panostaa vain sen verran mitä voi hymyssä suin hävitä vetoihin.